Tips & tricks


Opbevar din guitar fornuftigt:
De fleste instrumenter er ret robuste, men vær opmærksom på nogle få råd:
1: Kulde er normalt ikke nogen udfordring i sig selv, men i lange kuldeperioder falder luftfugtigheden. Det kan udtørrer træet, der kan revne og din guitar kan være ødelagt.
2: Det siger vist sig selv, at du ikke skal lave din guitar ligge ude i silende regn. Beskyt den mod fugt.
3: Ekstrem varme kan blødgøre limet guitaren er samlet med, og den kan revne der hvor der er mest pres på konstruktionen.

De tre aller vigtigste justeringer på din guitar:
1: Stolen skal have den rette højde. Et kompromis mellem spilbarhed, minimum buzz, tone og dine egne ønsker om strenge højde. Her intoneret guitaren også, så den båndstemmer. Denne justering ligger helt på nylon- og westernguitarer. Kun ganske små justeringer kan laves her, uden at hele stolen skal flyttes.
2: Halsen skal have en ganske svag krumning “forover”. Det justeres med trussroden, som i dag findes på bare spansk-, western- og elguitarer.
3: Sadlen hvor stegehøjde (action) justeres, så det er nemt at spille. Igen et kompromis mellem spilbarhed, mindst mulig buzz i første bånd (ren tone med åben streng) og din spillestil. Her er det mikro-meter-præcise justeringer der skal til, for at gå fra lækker til super lækker spillefornemmelse.


Undgå hovedbrud!
Stil din guitar ordentlig, i et stativ eller i et vægophæng.

Når du køber en guitar

20180625 mont nylon strenge

Almindelig vedligehold.

Hvor ofte skal jeg skifte strenge?
Når strengene mister tone/brillians og bliver “bassede”, skyldes det rust, skidt og snavs. Så skal du skifte, og selvfølgelig også når de omviklingen på basstrengene bliver slidt (over).
Du kan forlænge strengenes holdbarhed, ved at tørre dem på over- og underside efter brug, enten med en tør klud, eller med lidt sprit på. Eller du kan investere i
GHS´FastFret
Du undgå for hurtigt slid på strengene, hvis du sørger for at båndene er poleret. Det skal du have guitar-doktoren til at gøre.

20170809 Gibson frets dårlig finish

Brug mellemlag strenge/bånd når guitaren er i kuffert?

Det bedste trick; spørg mig hvis du er i tvivl om noget omkring dine guitarer.

Don´t do this at home. Hall of shame
20180119 skamferet strat